21 Mayıs 2016 Cumartesi

Az yersen kilo veremezsin çok yersen şişman olursun

Az yersen kilo veremezsin çok yersen şişman olursun
İnsanlarda ne kadar az yersem o kadar kilo veririm anlayışı hakimdir. Ancak bu inanış bilimsel olarak çürütülen günümüzde geçerliliği olmayan bir düşünce tarzıdır.

Çok üzücü ama günümüzde aç kalarak zayıflayanlar kişiler açlık çeken ülkelerde yaşayan insanlardır. Çünkü onların yiyeceğe ulaşma imkanları yoktur. Her gıdaya ulaşma imkanı olan insanların uzun süre aç kalmaları insan psikolojisine uygun olmadığı gibi sağlıklı da değildir. Mutfakta çeşit çeşit yiyecek sizi beklerden uzun zaman aç kalmanız mümkün olmaz, iradeniz bir süre sonra kırılır.

Öncelikle aç kalarak zayıflamanın mümkün olmadığını kabul etmeniz gerekir. Aç kalarak şok diyet uygulayan kişilerin metabolizmaları yavaşlar yeterli beslenemedikleri için sağlıkları da bir süre sonra bozulur.

Her gıdadan almalıyız! Peki ne kadar? İşte zayıflamanın püf noktası bu. Sağlıklı bir insanın her gıdaya ihtiyacı vardır. Az yemekte çok yemekte sağlığımızı bozar. "Dünyanın yarısı açlıktan yarısı tokluktan ölüyor" sözünü tam da bunun için söylenmiş gibi!

Son Yazılar